Debat

Kommentarer og debatindlæg sendes til
debat@ retsliberal.dk

En socialistisk bog er udkommet som tegneserie: The Ragged Trousered Philantropist.
Fortvivl ikke: Den fokuserer også på Jorden. Se YouTube klippet – link ovenfor – ca 1/2 time, og døm selv.
En lille introduktion

Folk og adfærd i selfiens tidKommentarer til nutiden
Fra Peter Ussing – oktober 2019
Elite og folk
Det er blevet sagt, at valget af Donald Trump til præsident i USA var et udtryk for et folkeligt opgør med en politisk elite i Washington. Det gjaldt vel ikke bare en elite inden for demokraterne, men også hos republikanerne. Andre betragter valget som et populistisk skred, hvor vælgere, der ikke føler sig hørt af “magthaverne” har reageret, som de gjorde. Hvad der samfundsmæssigt er sket, må tiden vise, men valget opleves af nogle iagttagere som et opgør, og andre som galskabens magtovertagelse. Og det er jo ikke bare i USA, at man har kunnet iagttage modsætninger mellem vælgerne og de etablerede politikere. Herhjemme har vi længe talt om politikerlede. Så vi har nok også nogle modsætninger mellem elite og folk, reelle eller forestillede. Nogle overvejelser er sandsynligvis på sin plads.
Læs mere her: Folk og adfærd

Tilgivelse
Fra Peter Ussing – Marts 2017
Nogle betragtninger om relationer mellem mennesker
Du spørger, om man kan tilgive en selvmordsbomber. Spørgsmålet er irrelevant, siger jeg. En selvmordsbomber, der sprænger sig selv i luften og tager en masse mennesker med i døden, handler ud fra den opfattelse, at han vil blive betragtet som en martyr og få adgang direkte til paradiset. Ud fra et religiøst ståsted har han ikke brug for din tilgivelse. Set under en biologisk synsvinkel så er han nu for evigt uden bevidsthed og ligeglad med, hvad du tænker om ham. Men måske har du selv et behov for at kunne tilgive? Det må du jo så gøre, hvis en sådan handling overhovedet kan tilgives. Men i himlen samler man ikke på likes.
Læs mere her: Tilgivelse

Velfærdsydelser
Fra Bent Straarup, Skibby, august 2013
Vi danser omkring velfærdssamfundet som om et juletræ.
Velfærdsydelser er imidlertid ikke julegaver, men tyvekoster fra lovliggjort røveri og krænkelse af borgernes ejendomsret.
Principskitse til en liberal “Borgerløn” og orden i den offentlige økonomi med kontant velfærd i et frit markedsøkonomisk samfund.

Vores samvittighed forbyder os at stjæle de æg, som naboens høns lægger. Men vi vælger politikere, som ikke selv får snavs på fingrene i ”hønsehuset”, men med SKAT som mellemmand henter mere end halvdelen af nabofamiliens arbejdsudbytte som indkomstskat direkte fra deres bankkonti.
Læs mere her: Velfærdssamfundet

Svar til Bent
fra Thorkil Sohn
Det er positivt, at du beskæftiger dig med de ideer, som vi i Retsliberalt Forum ønsker at fremme.
Vi anser det for meget vigtigt, at man udtrykker sig helt præcist, når man argumenterer for de retsliberale principper. Desværre er der nogle unøjagtigheder i din fremstilling.  Jeg vil nævne de væsentligste.
I begyndelsen bør der vel stå, at man frister vælgerne med velfærdsydelser, FINANSIERET gennem et stadig mere uoverskueligt skattesystem osv..
Læs mere her: Bent Straarup

Landet uden skatter
Efter: Viggo Starcke (1950…)
Der var engang et lille land med store skatter. De var nødvendige – troede man da. Man var overbevist om, at det hele ville gå i stå, hvis man ikke havde mange skatter og høje skatter. Man kunne bare ikke forstå, hvorfor alting gik langsommere og langsommere, jo højere skatterne blev og alle kloge hoveder kunne ikke finde forklaringen. De kom som sædvanlig til det resultat, at det nok var fordi skatterne ikke var høje nok.
Læs mere her: Uden skat

Links
Relevant debat på andre hjemmesider…